Pregled vozila

KONTROLNI PREGLED VOZILA

Vrlo je bitno pripremiti vozilo kako bi smo izbegli neprijatnosti-kvarove do kojih može doći prilikom eksploatacije vozila,zato je potrebno obaviti KONTROLNE SEZONSE PREGLEDE VOZILA KAO I OBAVEZAN PREGLED AKO SE KREĆE NA NEKI DUŽI PUT (npr. godišnji odmor).Nikako ne krećite na neki duži put ukoliko niste sigurni u potpunu ispravnost vašeg vozila. Kontrolni pregled vozila podrazumeva pregled određenih tačaka na vozilu kao što su :

Kontrolni pregled vozila podrazumeva pregled određenih tačaka na vozilu kao što su :

KONTROLA KOČIONOG SISTEMA

Sa stanovišta bezbednosti vožnje kočioni sistem je jedan od najvažnijih sistema na vozilu,koji zahteva čestu kontrolu i besprekorno održavanje. Kočioni sistem na vozilu treba redovno proveravati na svakih 5-10 000 km Preventivno kontrolu obavezno uraditi pre svakog polaska na duže putovanje /godišnji odmor i slično.

Kontrola kočionog sistema obuhvata sledeće kontrolne tačke:
smart

WPR.KONTROLA PNEUMATIKA

Kod istrošenosti tj.dubine šare pneumatika važno je znati da po odredbama zakona za zimske pneumatike minimalana dubina šare iznosi 4 mm Za letnje pneumaike do 1.6 mm do indikatora istrošenosti,dok proizvođači pneumatika preporučuju minimum 3 milimetra dubinu šare letnjeg pneumatika. Pritisak u pneumaticima je vrlo važan za sigurnu vožnju i najbolje je pridržavati se uputstava proizvođača vozila. Kod dimenzije pneumatika jako je važno pridržavati se preporuke proizvođača vozila,koji i najčešće daje i jednu alternaciju u odnosu na prvu ugradnju pneumatika.

Felne
mutata-96

KONTROLNI PREGLED TRAPA

Neispravnost delova trapa direktno utiče na bezbednost vožnje.Trap treba redovno kontrolisati menjati delove koji su neispravni. Simptomi neisptavnosti trapa tj. Određenih delova trapa mogu se manifestovati u sledećim slučajevima:

Kontrolni pregled vozila podrazumeva pregled određenih tačaka na vozilu kao što su :

Gume se neravnomerno troše (najčešće potrošenost na rubnim delovima gazećeg sloja pneumatika)

Lupkanje prilikom prelazaka neravnina na putu.

Naš stručni tim utvridiće kontrolnim pregledom trapa neispravnosti koje se odnose na pojedine delove trapa i predložiće zamenu određenih delova,to se odnosi i na postojanje zazora u sponama,kuglama,ležajevima.